Despre noi

Linkuri utile
Despre noi

Scurt istoric

Asociatia filantropica "Sf. Nicolae" din Sibiu a fost īnfiintata īn anul 1995 cu scop umanitar, de a derula proiecte de ocrotire sociala pentru copii si vārstnici īn dificultate. De la constituire, Asociatia s-a raportat la comunitatea care traieste īn Cartierul Valea-Aurie Sibiu si la Scoala din cartier. Numarul familiilor existente īn parohie este de aproximativ 2.000 de familii. Urmare anchetelor sociale efectuate de asistenti sociali ai Asociatiei, s-a constatat ca exista un numar de peste 30 de copii orfani si un numar de peste 60 de batrāni, cu putere economica scazuta, multi dinte vārstnici fiind singuri, bolnavi si fara sprijin la batrānete. Īn fata situatiei existente, parintele Simion Sasaujan, parintele bisericii din cartier, a cautat masuri eficiente pentru a veni īn sprijinul celor īn nevoi. Activitatile Asociatiei filantropice Sf. Nicolae Sibiu, se desfasoara īn demisolul bisericii din Cartierul Valea Aurie Sibiu, str. Iazului, nr.7.

Atributiile asociatiei

- Organizeaza si asigura activitatile de asistenta sociala adresate copiilor si familiilor aflate in situatie de risc si persoanelor varstnice.
- Colaboreaza, coopereaza si incheie parteneriate cu organizatiile care au ca obiect de activitate protectia sociala.
- Promoveaza in societatea civila asistenta sociala comunitara de prevenire, ameliorare sau inlaturare a situatiilor de risc si marginalizare sociala.

| Sus |